burger

Закликаємо РФ забрати з поля бою на батьківщину тисячі полеглих російських військових – Ірина Верещук

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 12:38

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі одного з телеканалів повідомила, що перемовини із Міжнародним Червоним Хрестом щодо виконання його місії в нашій державі тривають. Україна звернулася до цієї організації, аби вона долучилася до процесу вивезення тіл російських окупантів з полів боїв.

“Наші переговори тривають. Але назвати їх успішними поки ще неможливо. Проте, крига скресла і вже існують певні досягнення та перші кроки від Червоного Хреста. На жаль, Росія не відповідає на наші запити, вони відмовляються забирати тіла своїх солдатів. Відтак, ми публічно вкотре закликаємо РФ забрати з поля бою на батьківщину тисячі полеглих російських військових”, – наголосила очільниця Мінреінтеграції.

Тим часом гуманітарна ситуація в районах бойових дій катастрофічна.

Росія фактично взяла в заручники місцевих жителів. Але водночас хоче показати світові удавану гру в «миротворця». Сьогодні на профільному комітеті ООН відбудуться слухання щодо поточних гуманітарних питань в Україні.

“Росія блокує гуманітарні коридори, але водночас підло заперечує цей факт, говорячи, що готова їх надавати. Вона створює таку штучну ситуацію, коли «зелені» коридори існуватимуть лише у бік РФ. Людям не даватимуть жодного вибору. Так вони хочуть сформувати картинку «порятунку мирних людей». Але світ знає, що це зовсім не так. І результати голосування в ООН щодо неспровокованої воєнної агресії Росії відносно України якраз показало таке правильне розуміння реальної ситуації”, – прокоментувала ситуацію Ірина Верещук.

На жаль, значна частина російських громадян і навіть тих людей, які наразі перебувають в ОРДЛО та окупованому РФ Криму, цього не розуміє.

“Завдання нашого міністерства тепер більше стосується деокупації, аніж реінтеграції. У нинішніх реаліях маємо спершу звільнити нашу землю від ворога, а потім реінтегрувати території”,- відмітила посадовиця.

Наразі ж Україна продовжує вимагати від Міжнародного Червоного Хреста рішучих дій. В організації запевняють, що вже ведуть діалог із Росією. Отже – чекаємо практичних результатів.