burger

Ірина Верещук: «Гуманітарні коридори – це порятунок мирних людей»

Опубліковано 4 Березня 2022 року, о 10:50

Однією з найгостріших проблем, якими опікується Уряд і, зокрема, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, є організація гуманітарних коридорів. Про це в ефірі інформаційного марафону всеукраїнських телеканалів заявила Віце-прем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

​За її словами, наразі в Україні налічується кілька гарячих точок, звідки вкрай необхідно якнайшвидше забрати жінок, дітей, людей похилого віку. Це, насамперед, Маріуполь, Херсон, низка населених пунктів у Київській, Запорізькій областях. Гуманітарні коридори – це, передовсім, порятунок людей.

​«Нарешті наші заклики до Міжнародного Комітету Червоного Хреста та низки інших організацій були почуті», – повідомила очільниця міністерства. 

За її даними, відбулася розмова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з керівником цієї організації в Женеві Петером Майєром. Сторони домовилися про нейтральне посередництво Червоного Хреста і гарантії того, що Росія не обстрілюватиме створені евакуаційні канали.

​«Варто зауважити, що ми хочемо створити саме гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення. Йдеться лише про жінок і дітей. Я наголошую на цьому, оскільки Росія маніпулює цим поняттям і апелює до подій у 2014-15 роках під Іловайськом і Дебальцевим, коли наших військових випускали через «зелені» коридори», – сказала Ірина Верещук.

​На думку очільниці відомства, найкращою демонстрацією того, що насправді відбувається в Україні, буде передача тисяч тіл російських загарбників, які нищать українські міста і селища, вбивають та тероризують мирне населення.

«Ми хочемо донести до народу Російської Федерації, до матерів російських солдат і всіх, хто їх чекає, всю правду про цю війну», – пояснила Ірина Верещук.