burger

“Гуманітарні коридори” під обстрілами: Росія порушила домовленості навіть за посередництва Червоного Хреста і не дає евакуювати людей! – Ірина Верещук

Опубліковано 5 Березня 2022 року, о 15:11

Про це офіційно повідомила Віцепрем‘єр-міністр Ірина Верещук під час брифінгу.

«Об 11:45 російські окупанти почали обстріл з важкого озброєння. Як ви знаєте з 9 годин 5 березня у нас була попередня домовленість, що ми створимо два гуманітарних коридори: Волноваха і Маріуполь. Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості навіть за посередництва Міжнародного Червоного Хреста та обстрілює місто Волноваха. Також у напрямку Маріуполь – Запоріжжя ведуться бої в районі Пологи-Оріхова, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя», – заявила вона.

Ірина Верещук звернулася до російської сторони з вимогою припинити обстріли й надати можливість сформувати колони гуманітарного коридору – щоб діти, жінки і люди похилого віку змогли покинути населені пункти.

«Також звертаємося до російської федерації дати можливість з  Дніпра та Запоріжжя направити гуманітарні вантажі з медикаментами та продуктами харчування», – додала Віцепрем‘єр-міністр.