burger

Ірина Верещук: «Гуманітарні коридори стали можливими завдяки Міжнародному Комітету Червоного Хреста, волонтерам й усім, хто долучалися до цього процесу»

Опубліковано 5 Березня 2022 року, о 12:07

Про це повідомила Віцепрем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, військово-цивільні адміністрації на місцях проводять оповіщення і збір людей. Місця збору – центральні площі Волновахи і Маріуполя.

«Однак, слід зауважити, що відповідно до даних українських військових, в районах заявленого маршруту російські війська, використовуючи режим тиші, просуваються вперед», – зауважила очільниця відомства.

«Хочу звернутись до російської влади. За посередництва Червоного Хреста та з урахуванням міжнародних конвенцій, ми домовилися про дотримання режиму тиші. Тому в тих районах не має бути жодних пересувань російських військ. Ці канали використовуємо аби евакуювати цивільне населення: жінок, дітей. А також доставити гуманітарні вантажі до тих, хто залишився. Це медикаменти іта їжа. Тому вкотре звертаюся до влади РФ з вимогою припинити просування російських військ і дати можливість спокійно евакуювати людей. За цим спостерігає весь світ. Щиро сподіваюся, що цей перший крок завершиться позитивно і люди нарешті зможуть вийти з-під завалів, де сиділи без їжі, води і зв’язку, та отримають прихисток», – сказала Ірина Верещук.

Вона звернулася і до жителів Сумів, Чернігова, Запоріжжя, Херсона, Києва й області, а також інших постраждалих міст і запевнила, що центральна влада знає проблеми на місцях.

«Наразі триває робота над складанням маршрутів евакуації, –повідомила вона. – Тож давайте організовуватися й співпрацювати із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та іншими організаціями, які мають стати посередниками для гарантування режиму припинення вогню».