burger

Ірина Верещук: «Російські війська обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури в Україні – Європа мовчить»

Опубліковано 7 Березня 2022 року, о 19:26

Про це в етері інформаційного марафону всеукраїнських телеканалів заявила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, наразі ми маємо реальну небезпеку – йдеться про охорону українських атомних станцій.

«Від початку війни ми на власні очі бачимо, як безвідповідально ставиться до цього Російська Федерація. Не лише обстрілюючи об’єкти критичної інфраструктури, а навіть анонсуючи такі обстріли та обіцяючи й надалі їх нищити. Шкода, але Європа і увесь світ мовчки за цим спостерігають. Хочу нагадати, що безпечний атом – це те, що стосується не лише України», – зауважила очільниця відомства.

«Ми чудово розуміємо проблему, про неї не втомлюється говорити наш президент. Але чомусь страх отримати погрози з боку Росії переважає здоровий глузд», – сказала вона. І додала, що у зв’язку з цим є логічними запитання до підписантів Будапештського меморандуму – США і Великої Британії – тих держав, які обіцяли гарантувати Україні безпеку.

«Позбувшись ядерного потенціалу, Україна мала знати, що за її спиною і поруч стоять партнери, які не дозволять жодній з країн нападати на державу, що добровільно відмовилася від ядерної зброї. Це питання необхідно ставити руба на всіх переговорних майданчиках», – резюмувала Ірина Верещук.