burger

Ірина Верещук: «Росія відкриває коридори у Херсонській області, які ведуть лише до Білорусі або до РФ, аби використати їх для укріплення свої позицій»

Опубліковано 9 Березня 2022 року, о 13:55

На цьому наголосила Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в етері телеканалу «1+1».

«Ми просимо доставити гуманітарні грузи до міст Херсонської області. Є багато продуктів й необхідних речей, які допоможуть нашим людям, але Росія не відкриває коридор. Вони відкривають лише шляхи, які ведуть до Білорусі або до РФ. Це не прийнятно! Бо ці шляхи будуть використані їхніми військовими, військовою технікою, які вони хочуть завезти й укріпити свої позиції»,  – сказала Ірина Верещук.

За її словами, Україна не піде на це ні з військової, ні з політичної точки зору, адже жоден українець не хоче потрапити на територію ворога, який буде використовувати наших громадян як заручників – для псевдодемонстрації, що РФ є «миротворцем».

«Ми цього не дозволимо, ми вимагаємо коридорів лише на Захід України, де люди самостійно вирішать, куди їм далі прямувати. Наголошую, Росія – ворог, окупант і загарбник!», – резюмувала Ірина Верещук.