burger

Ірина Верещук: «Вимагаємо від РФ дотриматись зобов’язань припинення вогню в гуманітарних коридорах!»

Опубліковано 9 Березня 2022 року, о 14:58

Сьогодні з 9-00 до 21-00 триває евакуація мешканців населених пунктів, де йдуть бойові дії. РФ повідомила, що погоджує запропоновані Україною маршрути, розповіла під час брифінгу Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, військові погоджуються припинити вогонь у цей проміжок часу поточного дня.

«Я звертаюсь до РФ! Ви взяли на себе офіційні публічні зобов’язання припинити вогонь з 9.00 до 21.00. У нас вже є негативний досвід, коли такі зобов’язання не справцьовують. Це коридори Маріуполь-Запоріжжя та Волноваха-Покровськ. До мене звертаються мешканці Волновахи й просять, щоб сьогодні обіцянка була виконана і люди могли б покинути свої місця проживання, де, на жаль, нині їх накривають нищівним вогнем «Градів». Ми дуже просимо збройні сили РФ дотриматися зобов’язань та припинити вогонь, як ми й домовлялися!»- закликала Ірина Верещук.

Отже, сьогодні людей евакуюють через такі гуманітарні коридори:

– Волноваха-Покровськ

– Енергодар-Запоріжжя

– Суми-Полтава

– Маріуполь-Запоріжжя

– Ізюм- Лозова

– Ворзель-Буча-Бородяка-Ірпінь-Гостомель-Київ.

Евакуація дитячого будиночку «Малятко» з Ворзеля (Київська область), де наразі перебуває 55 дітей та 26 осіб персоналу, буде окремою операцією, повідомила Ірина Верещук.