burger

«Закриттю неба над Україною має бути альтернатива» – Ірина Верещук

Опубліковано 9 Березня 2022 року, о 11:53

Про це в інтерв’ю європейським засобам масової інформації заявила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Від світової спільноти ми очікуємо дуже, здавалося б, простих, але, водночас, складних рішень,- сказала вона. – Ми не маємо переваги у повітрі. Російська армія переважає кількісно. Кількістю літаків, ракет і нанесених бомбових ударів. І це не залишить нам шансу, якщо світова спільнота не посприяє у вирішенні цієї проблеми».

За її словами, наші хлопці і дівчата, які сьогодні зі зброєю в руках допомагають Україні і її громадянам буквально вижити як держава і нація, докладають надлюдських зусиль. Але самотужки протистояти ворогу вкрай складно.

«На перший погляд, закриття неба – це просте рішення, але на практиці – навпаки, – пояснила Віцепрем’єр-міністр. – За всю історію світових воєн таких випадків налічувалося лише декілька: в Іраку, Боснії і Герцеговині та Лівії. Але навіть часткове закриття повітряного простору означатиме, що стороною конфлікту є США, НАТО чи будь-яка інша країна, яка прийняла таке рішення».

Втім, на її думку, є інший підхід. Він у том, щоб країни-партнери надали Україні засоби захисту – системи ППО, винищувальну авіацію тощо. Тоді наші Повітряні Сили зроблять неможливе. Вони врятують небо не лише над Україною, а й над країнами усього цивілізованого світу.