burger

«Мене дивує люта ненависть окупанта саме до Маріуполя» – Ірина Верещук

Опубліковано 10 Березня 2022 року, о 19:22

Про це в ефірі «Суспільного телебачення» заявила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, сьогодні, 10 березня, ситуація з гуманітарними коридорами залишається складною, хоч і дещо кращою, ніж напередодні.

«На жаль, маршрут евакуації Волноваха – Покровськ ми так і не змогли відкрити через відмову Росії, – констатувала Віцепрем’єр-міністр. – Але найгірша ситуація з коридором Маріуполь – Запоріжжя. По ньому не була евакуйована жодна людина. Зранку із Маріуполя до Запоріжжя навіть виїхали автобуси із людьми. Але всі змушені були повернутися назад, оскільки ворог обстрілює маршрут руху гуманітарного коридору».

«Триста тисяч мешканців не змогли отримати воду, продукти харчування та медикаменти, – уточнила Ірина Верещук і додала, що «від зневоднення там навіть загинула дитина».

Очільниця відомства наголосила, що для допомоги Маріуполю змушена буде звертатися до всього світу.

«Адже там – реальна гуманітарна катастрофа. Ні вода, ні медикаменти, ні продукти харчування не потрапили до людей, які ось уже який день поспіль перебувають під тотальним обстрілом. Сподіваюся, цей злочин проти людяності буде розслідувано на найвищому міжнародному рівні», – наголосила вона.