burger

«Вже вивезли у безпечні зони 125 тисяч людей, але домовленості про гуманітарні коридори реалізуються дуже складно»,- Ірина Верещук

Опубліковано 11 Березня 2022 року, о 17:47

Про це в ефірі телеканалу «Настоящее время» заявила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, 11 березня поточного року евакуація здійснювалася гірше за попередні дні через невиконання Росією домовленостей. Із 12-ти запланованих гуманітарних коридорів функціонували лише чотири.

«На шляху руху колон постійно відбуваються обстріли з боку російських військ, – повідомила вона. – Попри це, за останні декілька днів нам вдалося вивезти у безпечні зони понад 125 тисяч людей. Це переважно жінки, діти, хворі та люди похилого віку. Відповідно до плану гуманітарного реагування, переселенців направляють в безпечні регіони України, або, за їх бажанням, за кордон».

Віцепрем’єр-міністр зауважила, що гарантії російської сторони донині мають спорадичний, нерегулярний характер і надаються виключно завдяки особистим зусиллям Президента і Прем’єр-Міністра.

«Навіть завчасно подана нами заявка не гарантує успіху, – додала вона. – Адже відкриття коридорів напряму залежить від обстановки і становища окупантів у районах ведення бойових дій на час запланованого початку евакуації».