burger

Ірина Верещук: “Якщо хтось вважає, що може зараз, співробітничаючи з окупаційною владою, — утриматись, а потім її представляти — він дуже помиляється. Нам все відомо — доведеться відповідати по закону”

Опубліковано 12 Березня 2022 року, о 12:09

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила: колаборантів чекають багато років за ґратами.

Вона, зокрема, розповіла про таку собі Галину Данильченко, яку окупанти призначили на місце мера Мелітополя — його наразі викрали і тримають у заручниках. А також — про того, хто, можливо, стоїть за плечима пані Данильченко – Євгена Балицького, що співпрацює з окупантами.

«Галина Данильченко говорить, що треба створити якусь «Раду народних депутатів». Тобто, вони намагаються співробітничати з російськими військами,- констатувала Ірина Верещук. – СБУ це все відомо. СБУ підозрює, що – можливо – за плечима Галини та усіх, хто буде зараз намагатися розгойдувати ситуацію, стоїть такий собі Євген Балицький, колишній депутат ВРУ від Партії Регіонів. Хочу одразу попередити: це не 2014 рік. Відкрийте Кримінальний Кодекс та подивіться на зміни, які ми нещодавно прийняли. А саме – скільки років на вас чекає за ґратами. Ми чітко спрацюємо. Повірте: ми усі все знаємо. Й якщо пан Балицький вважає, що він зможе зараз – якимось чином, співробітничаючи з окупаційною владою – утриматись, а потім ще й її представляти – він дуже помиляється», – наголосила Міністр.

Вона переконана: херсонці розуміють, що окупаційні війська захопили територію і тимчасово намагаються встановити свій політичний порядок. І що це незаконно.

“Ще раз повторюю: це не 2014 рік. Ми діятимемо, маючи досвід. І, повірте, боляче буде тим людям, які подумали, що можуть створити “ХНР”, або ще якусь “НР” у нас на території української держави!”, – підкреслила Ірина Верещук.