burger

Через гуманітарні коридори евакуйовано понад 140 тисяч людей – Ірина Верещук

Опубліковано 13 Березня 2022 року, о 15:14

В ефірі єдиного телемарафону Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів, завдяки яким вже врятовано понад 140 тисяч людей.

Зокрема, вдалося вивезти майже двісті людей з міста Вугледар на Донеччині, з яких третина – діти. Ще 75 малюків  евакуювали з Краматорського дитбудинку «Антошка».

Загалом сьогодні, 13 березня, працювало 10 гуманітарних коридорів.

Найочікуванішим з них виявився конвой з вантажем гуманітарної допомоги, що рухався із Запоріжжя до оточеного Маріуполя. На жаль, автобуси і вантажівки з його складу так і залишилися у Бердянську. Втім, завтра буде ще одна спроба прорватися до маріупольців.

Як підкреслила Ірина Верещук, ця колона так і не змогла дістатися Маріуполя, де наразі загинуло вже дуже багато цивільних громадян. Провести евакуацію не вдалося – росіяни знову атакували місто з повітря.

“До нас звертаються посольства Греції, Туреччини, місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста із проханням врятувати їхніх громадян, працівників – а ми, як українська сторона, розуміємо, що ключ – в руках  Путіна. І на цих руках – кров жителів Маріуполя”, – нагадала очільниця Мінреінтеграції.

Разом з тим вона зауважила, що у неділю спрацювали гуманітарні коридори на Луганщині й Київщині: з небезпечних місць виїхали тисячі людей. А вже завтра, 14 березня, Україна знову спробує організувати доставку допомоги Маріуполю, а також – евакуаційні коридори до окремих населених пунктів Київщини і Чернігівщини. Щодо Чернігівщини, то наразі триває пошук безпечного маршруту евакуації з цієї небезпечної зони.

“Тисячі людей сьогодні змогли вирватись з пекла, на яке перетворює Путін нашу державу. Загалом це вже понад 140  тисяч врятованих людей”, – підбила поточний підсумок евакуаційної кампанії Ірина Верещук.