burger

Евакуація 13 березня: відкрито дев’ять гуманітарних коридорів – Ірина Верещук

Опубліковано 13 Березня 2022 року, о 10:11

Віцепрем’єр-міністр –  міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосила перелік гуманітарних коридорів на 13 березня.

Гуманітарні коридори по київському напрямку:

●     Бородянка – Житомир. Буде відправлено 25 автобусів для евакуації людей.

●     З села Світильня – в місто Бровари.

●     З села Перемога – в місто Київ. Автобуси для евакуації будуть відправлені з Києва.

●     З села Велика Димерка – в місто Бровари. Автобуси відправлені.

Напрямок на Луганщині:

●     З міста Кремінна – в місто Лиман. Точка збору з Бахмуту.

●     З міста Рубіжне – в місто Слов’янськ.

●     З міста Попасна – в місто Слов’янськ.

●     З селища Гірське – в місто Слов’янськ.

●     З міста Щастя – в місто Слов’янськ.

Віцепрем’єр-міністр також додала, що колона з гуманітарним вантажем, який вирушив вчора із Запоріжжя до Маріуполя, зараз знаходиться в Бердянську.

Ірина Верещук також звернулася до людей, які через відчуття небезпеки за своє життя приймають рішення  йти не через гуманітарні коридори, які відкриваються щодня, але не можуть охопити всю територію Київської, Луганської і інших територій.

«Я  дуже прошу слухати інформацію, яку ми подаємо про відкритий гуманітарний коридор. Через оповіщення, соціальні мережі – саме офіційну інформацію про точки збору. Інакше це може бути небезпечно для ваших близьких і дітей», – зазначила Ірина Верещук.

Вона також ще раз наголосила на тому, що українська влада вимагає від окупантів звільнити Олексія Данченко – працівника ДСНС, який супроводжував колону в погодженому гуманітарному коридорі у Білогородці.

«Зараз він знаходиться на території склозаводу в місті Гостомель. Ми вимагаємо відпустити Олексія Данченко!» – заявила посадовиця.