burger

“Не ризикуйте – не евакуюйтесь самотужки. Лише відкритий гуманітарний коридор може гарантувати безпеку”, – Ірина Верещук

Опубліковано 13 Березня 2022 року, о 12:13

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у вечірньому ефірі на телеканалі ICTV розповіла про результати діяльності гуманітарних коридорів упродовж доби. Вона повідомила, що вдалося евакуювати майже 13 тисяч людей, що практично удвічі більше, аніж добою раніше.

Окремо посадовиця розповіла подробиці трагічної ситуації, що виникла під час спроби евакуації із села Перемога Баришівського району Київщини колони із жінками та дітьми, яку розстріляли російські війська.

Відповідно до інформації Головного управління розвідки Міноборони, верифікованого і захищеного гуманітарного коридору, яким би могли безпечно скористатися люди із села Перемога не було.

“Наші військові не погодили цей маршрут, бо там справді було небезпечно. Можливо, сім’я або люди, які постраждали, чи загинули, в такий спосіб пересувалися самотужки. Тому дуже прошу співгромадян читати і слухати те, що кажуть офіційні джерела масової інформації та українська влада. Якщо відкритий гуманітарний коридор – це більш-менш безпечно. Це не стовідсоткова безпека, але є певна гарантія. Якщо ні – будь ласка, не ризикуйте, чекайте офіційного повідомлення”, – закликала громадян діяти за офіційними алгоритмами евакуації очільниця Мінреінтеграції.