burger

Всіх, хто спробує співпрацювати з окупантами, чекає 15 років за ґратами – Ірина Верещук

Опубліковано 13 Березня 2022 року, о 16:16

Сьогодні під час національного телемарафону Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прокоментувала останні події довкола історії зі створення під егідою окупаційних сил так званої «ХНР».

Вона зауважила, що спроба створити це й інші псевдодержавні утворення, завершилася повним фіаско.

“Пані, яка спробувала зробити відеозвернення, вже отримала кримінальне провадження й підозру. Її швидко затримають і покарають відповідно до Кримінального кодексу України. Всі, хто спробують в якийсь спосіб розхитувати ситуацію, мають затямити: це не 2014 рік. Реакція буде миттєвою! І Херсонська облрада вчора своє слово сказала. А сьогодні вийшли люди, які теж висловилися – за що я їм дуже вдячна. Мелітополь, як і всі інші міста,– тримайтесь! Ми все пам’ятаємо і знаємо, тримаємося разом”, – закликала глава Мінреінтеграції.

Щодо перебіжчиків та колаборантів, які наважуються співпрацювати із окупантами, посадовиця запевнила: їх небагато. І це вказує на те, що у місцевій владі переважно свідомі люди. Як і на те, що суспільство наше не сприйматиме нав’язуваної Росією влади.

“Як ви знаєте, у лабетах Путіна нині перебуває мер Мелітополя Іван Федоров, якого ми намагаємося витягнути. Також у Запорізькій області у Дніпрорудному теж міського голову схопили. Ми звернулись до місії Червоного хреста, до ООН, й вимагаємо повернути наших міських голів. Вони не воювали, а виконували свою безпосередню роботу. Тих, хто спробує написати заяву, зробити відеозвернення щодо співпраці з окупантами, чекає 15 років за ґратами. А тих, хто тримається державницької позиції, чекає шана, – вони увійдуть в історію як наші герої”, – зауважила Ірина Верещук.