burger

«Росії немає виправдання: вона понесе повну відповідальність за всі вбивства, скоєні в Україні» – Ірина Верещук

Опубліковано 14 Березня 2022 року, о 15:29

Під час брифінгу для українських та закордонних ЗМІ Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що наразі майже 150 тисяч людей змогли скористатися гуманітарними коридорами і вже перебувають у безпечних місцях, вирвавшись із влаштованого Путіним пекла.

Разом з тим, вона визнала, що загалом процес іде дуже складно, адже агресор не виконує взяті зобов’язання, не дотримується режиму припинення вогню. Відтак, люди почасти залишаються у небезпеці. Навіть – перебуваючи у гуманітарних коридорах, які мали б їм гарантувати повний захист. Поточні результати нинішньої евакуації стануть відомі сьогодні після восьмої години вечора. Але аже зараз очевидно: вона йде складно.

“Наразі не всі гуманітарні коридори запрацювали. Так, на Київщині їм завадили обстріли – окупант не дотримується режиму припинення вогню”, – розповіла очільниця Мінреінтеграції.

Ще одне  болюче питання, яке медіа піднімали на брифінгу,- доля тисяч  іноземців, що не можуть через війну покинути Україну. Ірина Верещук вказала на безвідповідальну поведінку Росії, яка багатьох з них зробила заручниками.

“Для Росії немає жодного виправдання. Вона має розуміти, що понесе повну відповідальність за всі вбивства, скоєні в Україні. В окупованому Маріуполі сотні і сотні мусульман, які хочуть покинути місто, але не можуть це зробити. Там немає води, тепла, електрики. І я закликаю арабський світ захистити своїх одновірців, які страждають від зброї російських окупантів!” – звернулася до міжнародної авдиторії Верещук.

Водночас Віцепрем’єр-міністр адресувала запитання також й до керівництва Ізраїлю – світові була б важлива офіційна реакція цієї країни  на нещодавній злочин з боку Росії:  російські авіаудари по Бабиному Яру в Києві, де знайшли вічний спокій сотні тисяч жертв Голокосту.