burger

«Спрацювали не всі гуманітарні коридори» – Ірина Верещук про підсумки евакуації за понеділок

Опубліковано 14 Березня 2022 року, о 16:31

14 березня в ефірі телеканалу «Україна 24» Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук підбила підсумки евакуації. 

Сьогодні вдалося евакуювати людей по гуманітарному коридору в Луганській області. Гірше справа просувалася на Київщині.

Зокрема, не спрацював Броварський напрямок, уточнила Ірина Верещук. Надходить також інформація, що за деякими маршрутами руху було чутно постріли. Але, на щастя, загиблих немає. В будь-якому випадку це є порушенням досягнутих напередодні і погоджених з Червоним Хрестом домовленостей.

«Колона, яка виїхала і прямує з Бердянська до Маріуполя, ще не дісталася пункту призначення,– повідомила Віцепрем’єр-міністр. – Інформація, яку поширює Міністерство оборони Російської Федерації, не відповідає дійсності. Жодних гуманітарних вантажів до Маріуполя не потрапило. Вони ще в дорозі, тому ми вимагаємо забезпечити припинення вогню і допустити вантаж до заблокованого міста».

Ірина Верещук уточнила, що частина людей на приватних автомобілях виїхали з Маріуполя і нині вже дісталися до Бердянська.

«Водії, які їхали з Бердянська на Мангуш та Маріуполь, бачили цю колону. Вони спілкувалися з маріупольцями і дізналися страшні речі. Про те, що в окупованому місті люди були змушені пити воду просто з землі, про бійки за їжу та багато інших жахливих прикладів»,- розповіла Ірина Верещук.

Вона наголосила: ми маємо зробити все для того, аби весь світ змусив Путіна пропустити наш вантаж до мешканців Маріуполя. А на зворотному шляху дати змогу вивезти з того пекла насамперед жінок, дітей і людей похилого віку.