burger

На 15 березня в Україні запланована робота 9 гуманітарних коридорів – Ірина Верещук

Опубліковано 15 Березня 2022 року, о 10:38

Під час ранкового брифінгу Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про план роботи гуманітарних коридорів на 15 березня. Загалом погоджено 9 таких коридорів.

Зокрема, на Донеччині із міста Бердянськ до Маріуполя виїде гуманітарний вантаж, який повезе десятки тон води, медикаментів, продуктів для людей, які дуже чекають на нього у заблокованому окупантом місті. Натомість на зворотньому шляху він має забрати жінок, дітей і всіх, хто потребує евакуації за маршрутом МаріупольЗапоріжжя.

  • На Київщині, як передбачається, працюватиме маршрут евакуації із сіл Богданівка і Нова Богданівка та із села Бобрик –  у Бровари.

“Ми знаємо про величезну проблему в Іванкові і працюємо над тим маршрутом. Щиро сподіваюся, що вже завтра нам вдасться відкрити такий гуманітарний коридор”, – окремо наголосила Ірина Верещук на найбільш проблемному напрямі евакуації в столичному регіоні.

  • На Сумщині оголошено про відкриття гуманітарного коридору із міст СумиТростянецьЛебединШостка і Конотоп до Полтави.
  • У Харківській області планується евакуація мирних громадян із села Оскол до Словʼянська.

“Хочу вас запевнити: вся інформація, яку ви подаєте у фейсбук,  іншими каналами, приходить до нас. Ми її  обробляємо й обіцяємо, що не залишимо нікого. Ми пам’ятаємо, знаємо і дуже хочемо вас врятувати! Давайте будемо разом, бережемо один одного, бережемо Україну!” – Ірина Верещук звернулася зі словами підтримки до громадян, які просять про допомогу з виїздом із небезпечних районів активних бойових дій.