burger

Ірина Верещук: «Путін та Шойгу послали російських дітей в Україну на вірний забій, зробивши з них убивць»

Опубліковано 16 Березня 2022 року, о 10:50

Як відомо, Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук очолила Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими. В ефірі телеканалу«Настоящее Время» вона розповіла про окремі нюанси нового поля діяльності цього відомства. 

Ірина Верещук повідомила, що наразі готується нова нормативно-правова база, яка дозволить вибудувати адекватну реаліям систему роботи із російськими військовополоненими, яких у результаті успішних бойових дій ЗСУ стає дедалі більше.

“У нас не так все готове, як би хотілося, але ми швидко впораємося. Наразі Росія мовчить і не дає інформацію про місцезнаходження полонених з-поміж наших військових. Ми ж допустили Червоний хрест до тих полонених, які перебувають у нас. У них беруть інтерв’ю, до них нормально ставляться, тобто все відповідає Женевським конвенціям. Росія, звісно, порушує ці норми”, – пояснює свої перші кроки в новій іпостасі Віцепрем’єр-міністр.

За словами Ірини Верещук, російських військовополонених утримують у нормальних умовах в спеціальних камерах. Найбільше дивує, що серед цих так званих «професійних вояків» фактично діти 2002 і 2003 років народжень. Їх Путін та Шойгу послали на вірний забій.

“Я хочу звернутися до матерів Росії. Ви думаєте, що ваші діти приїхали на навчання, яке швидко закінчиться в Білорусі чи в Криму. Насправді вони в нас у полоні. І це не офіцери – це юні строковики. І це теж злочин. Не можна посилати дітей на вірну смерть. Вони й наполовину не знали, що роблять і коять. Ці всі злочини ляжуть в основу тих трибуналів, які будуть щодо саме тих персон, які наказували дітям з Росії їхати сюди вбивати українських громадян, жінок та дітей”, – висловила свою позицію очільниця Мінреінтеграції.