burger

Ірина Верещук: «Маріуполь вбивають. Жодне місто в Україні не переживає такого»

Опубліковано 17 Березня 2022 року, о 11:16

Віцепрем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у ефірі ізраїльського радіо про трагедію українського міста. “Це паталогічне знущання!», – розповіла вона.

Адже ось уже третій тиждень робота гуманітарного коридору до міста неможлива через відмову російської сторони пропускати великі автобуси та вантажні автомобілі.

«Покинути Маріуполь можуть лише люди на власних автомобілях, або пішки, – пояснила посадовиця. – Виїзд на власному транспорті ускладнює відсутність пального. 80 кілометрів до Бердянська люди долають переважно своїм ходом. На них там чекають автобуси, бензовоз. Ми намагаємося врятувати людей».

Віцепрем’єр-міністр акцентувала: наразі у Маріуполі розпочалася гуманітарна катастрофа.

«Все, що ми бачимо на фото- та відеоматеріалах, зафіксованих людьми, яким вдалося врятуватися, інакше як геноцидом назвати не можна, – сказала вона. – Третій тиждень у місті немає води, світла, тепла, продуктів, медикаментів. Росіяни загнали людей у підвали, тримають в заручниках і не дають можливості доставити їм ззовні гуманітарний вантаж. Це геноцид, якому буде надаватися відповідна міжнародна правова оцінка з усіма кримінальними наслідками».