burger

19 березня: підсумки евакуації. Знову не всі гуманітарні коридори спрацювали,– Ірина Верещук

Опубліковано 19 Березня 2022 року, о 20:25

Так охарактеризувала ситуацію з гуманітарними коридорами станом на вечір 19 березня Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. Вона розповіла, що з 10-ти гуманітарних коридорів спрацювали 8, всього евакуйовано понад 6,6 тисяч громадян.

Донецька область

З Маріуполя до Запоріжжя гуманітарним коридором виїхали понад 4,1 тисячі осіб. З них майже 1,2 тисячі дітей.

З Мангуша до Бердянська мікроавтобусами було перевезено майже 500 маріупольців. Завтра зранку вони зможуть виїхати автобусами до Запоріжжя. Автобуси із Запоріжжя для евакуації маріупольців зараз прибувають до Бердянська. Завтра на площі перед міським спорткомплексом в Бердянську автобуси будуть о 9-00 годині ранку. Відправлення до Запоріжжя об 11-00 годині.

“Працюємо над організацією транспорту для вивезення маріупольців з Портового, Мелекіно та Нікольського,”- уточнила Ірина Верещук.

Київська область

З Бервиці до Броварів вивезено 500 людей. З Бучі до Білогородки евакуювали 320 людей. З Богданівки до Броварів – 1 тисячу цивільних громадян.

З Бородянки до Білої Церкви евакуація не відбулася – завадили обстріли. Автобуси залишаються на маршруті і зможуть почати евакуацію людей з Бородянки завтра з самого ранку.

Луганська область

З Лисичанська до Бахмута виїхало 160 людей. З Сєвєродонецька до Бахмута також 160. З Рубіжного до Бахмута – 45. З Попасної до Бахмута – 310. В ці міста також було доставлено гуманітарні вантажі: продукти та медикаменти.

Херсонська область

На півшляху 14 вантажівок з гуманітарною допомогою для міст Херсонської області були зупинені окупаційними військами. Доставка гуманітарних вантажів не відбулася.
Завтра ми плануємо маршрути евакуації для населення Київської області. Продовжимо евакуацію маріупольців до Запоріжжя та доставку гуманітарних вантажів у Харківській області.

“Бережімо один одного! Ми ще на один день стали ближче до перемоги! Все буде Україна!”, – закликала співгромадян Віцепрем’єр-міністр.