burger

«Путін говорить: послав сюди професіоналів. Це не відповідає дійсності – воюють майже діти»,– Ірина Верещук

Опубліковано 19 Березня 2022 року, о 18:21

В полон до української армії потрапляють наразі різні категорії загарбників, розповіла в ефірі каналу «Настоящее время» Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

 «Серед них чимало строковиків, офіцерів, зокрема командирів частин та льотчиків, – уточнила вона. – Але найбільш вражає присутність молодих хлопців – дітей 2002-2003 років народження».

Росія дуже не хоче, щоб ми розповідали про них і показували їхні «подвиги», говорить Ірина Верещук. Тому постійно жаліється до Міжнародного Комітету Червоного Хреста і вимагає заборонити українським силовикам брати інтерв’ю у цих дітей.

«Але світ має бачити, кого відправляє росія на війну, чиїми тілами намагається завалити українську землю. Це слід сприймати буквально, адже жодного тіла загиблого російського військовослужбовця, жодних останків ми так і не змогли передати – через відмову російської сторони. Всі вони зараз знаходяться в холодильних камерах та залізничних рефрижераторах по різних регіонах України. Ми готові повернути їх на батьківщину щойно російська влада погодиться на це», – резюмувала Віцепрем’єр-міністр.