burger

“Систематизація даних про полонених – одне з ключових завдань для української влади” – Ірина Верещук

Опубліковано 19 Березня 2022 року, о 15:17

16 березня запрацював Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який очолила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. В інтерв’ю спецкореспондентові ТСН Станіславу Ясинському вона розповіла, для чого потрібен такий орган.

«Штаб поводження з полоненими працює щогодини і щохвилини. До нього входять представники Міністерства юстиції, СБУ, Генпрокуратури, Міноборони – та інші структури – всі, хто займається військовополоненими. У всіх є свої реєстри. Вся інформація дуже розгалужена – тому було прийнято рішення організувати усе в один орган», – зазначила Верещук.

Вона розповіла, що систематизація наявної інформації щодо полонених  – нині одне з ключових завдань для української влади.

«Ми зіткнулися з проблемою, що інформація є, але вона дуже розрізнена. Кожен збирає свій напрямок, нема узагальненої інформації. Тобто, людина не може подзвонити на якийсь один номер, щоб надати чи отримати інформацію. Таким чином зараз ми формуємо реєстри всіх – військовополонених, утримуваних цивільних», – пояснила Ірина Верещук.

Отже, саме для цього Штабом було прийняте рішення створити Національне інформаційне бюро, яке буде єдиною структурою, що формуватиме реєстри всіх військовополонених та утримуваних цивільних осіб – як української сторони, так і супротивної – та буде точкою входу усіх даних стосовно зазначеної теми.