burger

«Ті, хто обстрілюють колони, постануть перед судом», – Ірина Верещук

Опубліковано 21 Березня 2022 року, о 13:49

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук заявила сьогодні в ефірі «1+1».

«Ми постійно ведемо перемовини з представниками окупанта про гуманітарні коридори та повернення наших людей, але ці процеси не завжди проходять передбачувано та вдало, – повідомила вона. – Вже після всіх узгоджень і дозволів з російської сторони знаходяться люди, які приймають рішення обстрілювати колони з гуманітарним вантажем або евакуаційні коридори. При цьому вони добре знають, що вчиняють заборонені дії».

Україна постійно нагадує російській стороні про дотримання міжнародного військового і гуманітарного права. Процес виконання та порушення домовленостей фіксується щодня, а також кожного вечора складається реєстр порушень. В ньому – всі випадки обстрілів, бомбардувань, нападів на гуманітарні конвої, вантажі, викрадення людей. Ці звіти скеровуються до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, нагадала Ірина Верещук.

«Як міністр, який займається міжнародним гуманітарним правом, я сама готова свідчити в суді. Коли війна закінчиться, для військових злочинців усе тільки почнеться», – попередила ворогів Віцепрем’єр-міністр України.