burger

Західні міста ризикують повторити долю Маріуполя – Ірина Верещук

Опубліковано 21 Березня 2022 року, о 18:55

Ірина Верещук звернулася до європейських партнерів: захистіть себе і нас від воєнної та ядерної небезпеки – підтримайте Україну та закрийте небо над ядерними об’єктами.

Країни в Європі можуть відчути на собі те, що вже понад два тижні переживає заблокований, але героїчний Маріуполь. Про це в інтерв’ю французькому каналу LCI зауважила Віцепрем’єр – міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Йдеться про знищення міста окупантами – передусім, з неба: ракетними та бомбовими ударами.

“Ви повинні зрозуміти, що зараз недостатньо допомагаєте Україні”,- звернулась Ірина Верещук до європейського світу.

Віцепрем’єр-міністр наголосила: наразі Європі не гарантована безпека – у тому числі, ядерна. Адже всі вже бачать безрозсудність та непередбачуваність дій агресора.

Отже, мінімум, який нині може зробтити міжнародне співтовариство – і про це говорить також Президент Володимир Зеленський, – забезпечити безпольотну зону над ядерними об’єктами в Україні, щоб уникнути реальної загрози для всього світу. А також – надати Україні необхідні технічні можливості для захисту та боротьби, підкреслила Ірина Верещук.