burger

Чернігів, Харків, Маріуполь, Київщина: як організується евакуація на найважчих напрямках – Ірина Верещук

Опубліковано 22 Березня 2022 року, о 14:21

В ефірі загальнодержавного інформаційного марафону на телеканалі «Інтер» Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук розповіла про найбільш проблемні напрямки, на яких складно організовувати гуманітарні коридори. 

Серед найважчих – харківський та маріупольський напрямки.

 «Нам дуже важко вивозити звідти людей. Також, на частково окуповану частину Херсонщини окупанти не дозволяють доставити гуманітарні вантажі. Два дні тому була сформована гуманітарна колона з 14-ти вантажівок з медикаментами, продуктами. І на першому ж блок-посту окупанти не дозволили проїхати, тому ми змушені були закрити цей маршрут», – повідомила посадовиця.

Вона також поінформувала про постійні перемовини з окупантами щодо гуманітарних коридорів на Чернігівщині.

«Було прийнято рішення – і військові його підтримують— що великий гуманітарний коридор буде занадто небезпечним. Через заміновані дороги та постійні обстріли самотужки відкрити його ми не можемо, щоб не зашкодити нашим людям», – пояснила вона.

Щодо Київщини, то тут нині не проводиться жодних дій через комендантську годину.

  «До мене звертаються люди з Іванкова, Димера та інших міст з проханням про допомогу. Ми дуже хочемо їм допомогти, але задля їхньої безпеки і збереження життя потрібно ще день почекати», – наголосила Ірина Верещук.