burger

Ірина Верещук: «22 березня врятовано понад 7 тисяч маріупольців»

Опубліковано 22 Березня 2022 року, о 21:59

Віцепрем’єр-міністр- міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів за 22 березня.

За її словами, сьогодні уся діяльність була зосереджена саме на гуманітарних коридорах для евакуації маріупольців.

Загалом врятовано понад 7 тисяч мирних мешканців Маріуполя.

З міста Бердянськ було евакуйовано понад 1,1 тисячі людей. Також гуманітарним коридором з Маріуполя до Запоріжжя сьогодні дісталися майже 6 тисяч мешканців на власному транспорті.

Крім того, до Бердянска була завезена гуманітарна допомога у вигляді продуктів та медикаментів.

Водночас Ірина Верещук наголосила, що не обійшлося й без порушення домовленостей з боку окупантів.

«На жаль, окупаційні війська сьогодні порушили домовленості і не пустили автобуси для евакуації маріупольців з селища Нікольське та села Мелекино. 11 автобусів та 2 машини державної служби надзвичайних ситуацій були захоплені на російському блокпості на в’їзді до міста Мангуш та відведені у невідомому напрямку. Також окупанти взяли в заручники 4 офіцерів ДСНС та 11 водіїв. Ми вимагаємо від МКЧХ і ООН терміново зробити усе, аби наші люди були негайно звільнені», – зазначила Міністр.

Вона також доповіла, що сьогодні до Бердянська дісталися 24 автобуси, які завтра о 9.00 розпочнуть забирати людей в точці збору біля міського спорткомплексу .

«Разом з автобусами ми завезли в місто 2 вантажівки гуманітарної допомоги та 2 борошновози. Завтра зранку із Запоріжжя плануємо відправку додаткових автобусів та бензовоз з пальним для дозаправки автомобілів маріупольців в Бердянську», – додала Верещук.

В Бердянську продовжують працювати штаби, де евакуйованим мешканцям Маріуполя надається уся необхідна допомога.

Постійні номери штабів для допомоги маріупольцям в Бердянську:

  • 3-62-76 та 3-52-52
  • 097 551 59 17
  • 050 439 75 29

Постійні номери штабів для допомоги маріупольцям в Запоріжжі:

  • (095) 220- 41- 11
  • (067) 220- 41- 12
  • 0800- 503- 508

Підсумовуючи, Ірина Верещук проанонсувала порядок дій на завтра: додатково планується домовленість про гуманітарні коридори в Київській, Запорізькій, Харківській та Луганській областях.