burger

«Маріуполь: увесь світ має знати ціну слів так званих путінських “миротворців”», – Ірина Верещук

Опубліковано 22 Березня 2022 року, о 19:34

В ефірі загальнодержавного інформаційного марафону на телеканалі «1+1» Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук розповіла про драматичну ситуацію, яка склалася навколо оточеного окупантами Маріуполя. Місто перебуває під постійним вогнем ворога, люди тижнями не виходять з укрить. Разом з тим, в місті закінчились продукти харчування, товари першої життєвої необхідності, вода, ліки. Немає газу, електропостачання, опалення. В Маріуполі вже дуже багато загиблих серед мирного населення.

Нагадаємо, сьогодні українська влада зосередилась на евакуації та підтримці саме маріупольців – з цією метою було погоджено та відкрито  5 гуманітарних коридорів.

Але, як повідомила Ірина Верещук, сьогоднішній гуманітарний коридор в районі Мангуша блокують бойовики так званої ДНР. Вони захопили і утримують колону автобусів, де є також представники ДСНС.

«Це визнаний коридор, ми погодили його з Червоним Хрестом і російською стороною, – зауважила Віцепрем’єр-міністр. – Однак, людей тримають в заручниках і невідомо, чи відпустять, погрожують забрати техніку. Зараз ми намагаємося витягти їх звідти всіма силами».

Отже, повноцінний гуманітарний коридор на маріупольському напрямку відсутній. Евакуюватися люди можуть тільки на власному автотранспорті або пішки. А це 10, 20 чи більше кілометрів до найближчого місця розташування наших автобусів, уточнила вона.

За словами Ірини Верещук, так само досі невідомою залишається доля людей, які у момент атаки з повітря знаходилися в маріупольському драмтеатрі.

«Ті, хто намагаються туди дістатися – щоб з’ясувати деталі, постійно потрапляють під прицільні обстріли, – пояснила вона. – Але ми маємо інформацію, що частина людей могла врятуватися самотужки. Зараз оцінити масштаб катастрофи дуже важко».

Вона наголосила: те, що вчиняють путінські загарбники, інакше як звірством назвати не можна.

«Я хочу, щоб увесь світ знав ціну слів тих, хто називає себе миротворцями!» – резюмувала Віцепрем’єр-міністр.