burger

Мінреінтеграції розподіляє гуманітарну допомогу від хабу Help Ukraine Center

Опубліковано 22 Березня 2022 року, о 16:31

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розподілило 23 гуманітарних вантажі поміж 15 регіонами України. 

Лише за 4 дні – із 16 по 20 березня – таку допомогу доправлено  до Миколаївської, Чернівецької, Вінницької, Київської, Одеської, Тернопільської, Черкаської, Харківської, Кіровоградської, Житомирської, Полтавської, Сумської, Хмельницької областей, міста Києва, а також до Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні.

До складу гуманітарних вантажів ввійшли: чоловічий, дитячий та жіночий одяг, засоби гігієни та товари домашнього вжитку.

Співпраця між Міністерством, та ініціативою Help Ukraine Center триватиме і надалі. Гуманітарну та медичну допомогу Центр акумулює у Польщі, безпечно транспортує до України та передає нашому Міністерству і іншим відомствам для подальшого розподілу. Завдяки нашій співпраці, регіони, які найбільше цього потребують, вже отримали – та продовжать отримувати – медикаменти, їжу, одяг, засоби гігієни, дитяче харчування, інші необхідні речі.

Довідково. Help Ukraine Center – найбільший у Східній Європі логістичний хаб для гуманітарної допомоги, створений за ініціативою українських бізнесів. У проект залучено компанії TIS, Нова Пошта, Rozetka, Ocean.me та інші.

Help Ukraine Center залучає гуманітарну допомогу зі всього світу, обробляє її та транспортує до України. Наразі працюють хаби у Польщі (місто Люблін) та у Румунії (місто Хуші).

Подробиці про те, як долучитися до ініціативи, куди направляти допомогу та як підтримати Центр фінансово – на сайті.