burger

«Росія вважала, що легко здобуде перевертнів, які слугуватимуть їй, – вона дуже помилилася», – Ірина Верещук про колаборантів

Опубліковано 22 Березня 2022 року, о 19:37

Росія не планувала зустріти у певних – достатньо проросійських – регіонах України шалений спротив громад. Втративши темп воєнного наступу і зустрівшись із несприйняттям місцевого населення, окупаційні сили усе наполегливіше почати братися за формування своїх адміністрацій та колаборантської влади. Арсенал методів їхньої роботи невибагливий: залякування громадян, терор щодо активістів, викрадання представників місцевого самоврядування, журналістів.

В інтерв’ю радіо «НВ» Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відзначила мужність наших громадян, які попри репресії і навіть розстріли виходять на мирні демонстрації і дають відкоша окупанту в Херсоні, Мелітополі, Бердянську тощо.

Нерідко все відбувається у прямому ефірі, і світ шокований від побаченого: окупанти стріляють у беззбройних людей.

Очевидно, після такого росіянам годі навіть сподіватись на підтримку з боку наших співвітчизників.

Щодо так званої самопроголошеної влади, яку деінде на окупованих землях росіяни прагнуть встановити, Ірина Верещук зазначила, що росія дуже прорахувалася, коли думала, що тут легко здобуде перевертнів, які за 30 срібняків слугуватимуть їй. Подібні спроби приречені на провал.

«На кожного такого перевертня – у нас 10 героїв, які не стають на коліна перед окупантом. І з громадами, які тотально не підтримують окупаційну владу, вороги нічого не можуть зробити! Ні в Бердянську, ні в Мелітополі, ані в Енергодарі чи Херсоні – нагадала Ірина Верещук.

На завершення посадовиця попередила: щойно десь виникає спроба співпраці з окупантом, одразу українськими правоохоронцями відкривається кримінальне провадження й присікаються всі наміри. Адже відповідальність за колабораціонізм в Україні зараз посилена: йдеться про позбавлення волі на багато років.