burger

Ірина Верещук: «27 березня спрацювали два гуманітарних коридори»

Опубліковано 27 Березня 2022 року, о 12:31

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук підбила підсумки недільної евакуації та роботи гумкоридорів. 

«Їх було проведено для Донецької та Луганської областей», – повідомила посадовиця і уточнила, що загалом було евакуйовано понад 1 тис. людей.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

З міста Маріуполь до міста Запоріжжя на власному автотранспорті за добу дісталися 586 людей.

Також 15 автобусів сьогодні доїхали до блокпосту на в’їзді до Бердянська і завтра зранку мають бути подані до місця зборів для евакуації: вулиця Мелітопольське шосе, 27 – біля міського спорткомплексу.

«Нагадую, що за адресою: вул. Мелітопольське шосе, 87б – у Бердянську для маріупольців працює безкоштовна дозаправка», – уточнила Ірина Верещук.

Також у Бердянську працюють гуманітарні штаби для допомоги маріупольцям:

Контакти гуманітарних штабів:

  • 3-62-76, 3-52-52
  • 0975515917
  • 0504397529.

ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ

Гуманітарним коридором Рубіжне – Бахмут вдалося евакуювати 513 людей з міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Попасна.

Вдалося також врятувати наших людей зі сховища під розвалинами хлібозаводу і зі сховища школи №5.

 “Жінки, діти, літні люди та люди з інвалідністю – були врятовані завдяки героїзму патрульних поліції Луганської області. Попри порушення режиму тиші з боку окупаційних військ, вони витягли усіх 155 громадян.  

“Дякую голові Луганської обласної військової адміністрації, який працював над організацією цієї рятувальної операції! Завтра плануємо продовжити роботу по Маріупольському напрямку та запустити гуманітарні коридори до Сумської області, – підсумувала Ірина Верещук. – А також над домовленостями для відкриття додаткових напрямків”.