burger

Ірина Верещук: «30 березня погоджено 3 гуманітарних коридори»

Опубліковано 30 Березня 2022 року, о 10:53

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук анонсувала плани роботи нинішніх гуманітарних коридорів.

Для евакуації маріупольців і доставки гуманітарної допомоги до  Бердянська, доставки гуманітарної допомоги і евакуації людей з  Мелітополя, а також – для проїзду колони людей на власному транспорті з міста Енергодар до Запоріжжя.

«Сформовані колони автобусів і вантажівок з гуманітарною допомогою вже вирушили з міста Запоріжжя, – уточнила Віцепрем’єр-міністр. – Ми вимагаємо від окупаційних військ дотриматись взятих на себе зобов’язань і пропустити гуманітарні колони через блокпости. На зворотному шляху в Запоріжжя до гуманітарних колон з Бердянська і Мелітополя зможуть приєднатися люди на власному транспорті».

Ірина Верещук також повідомила, що вчора на переговорах російській делегації були передані пропозиції по організації гуманітарних коридорів до найбільш постраждалих 97-ми населених пунктів в Харківській, Київській, Херсонській, Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях.

«Сьогодні продовжимо роботу щодо отримання відповідей про погодження цих гуманітарних коридорів від російської федерації», – додала вона.