burger

Ірина Верещук – до маріупольців: «Щодня будемо прориватися – поки ви не отримаєте шанс виїхати з міста!»

Опубліковано 1 Квітня 2022 року, о 16:43

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук звернулася до мешканців Маріуполя, які ще не змогли виїхати із оточеного окупантом міста і очікують на допомогу.

Очільниця Мінреінтеграції запевнила містян: Україна на них чекає і бореться за кожного.

Вона нагадала, що з 5 березня тривають спроби відкрити гуманітарні коридори із міста на Запоріжжя – за кількома маршрутами. На жаль, окупант щоразу робить усе, аби ці коридори не працювали. Навіть втручання найвпливовіших людей планети не може змінити ситуацію.

“Ми зверталися до Папи Римського, до президента США Джозефа Байдена, британського прем’єра Бориса Джонсона, китайського лідера Сі Цзіньпіня… Але маріупольців досі бомбардують. Звертаюсь до кожного з них: ми з вами! Буквально зараз до Запоріжжя їдуть 42 автобуси із евакуйованими. І ми щодня будемо прориватися – поки всі ви не отримаєте шанс виїхати з міста і далі мирно жити. Зробимо все, щоб вам було комфортно, і вас зустріли з любов’ю. Чекайте й не втрачайте віру, ми вас любимо!” – закликала Віцепрем’єр-міністр маріупольців.