burger

Ірина Верещук: «Світ має усвідомити, що події в Україні торкнуться усіх,– і надати нам зброю!»

Опубліковано 1 Квітня 2022 року, о 11:34

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час брифінгу в Медіа-центрі «Україна» нагадала: росія загрожує не лише нашій державі.

«Я далека від думки, що російські люди не поінформовані про наслідки цієї війни, наших скалічених дітей, людей похилого віку, які помирають в Маріуполі без води та їжі, про справжні масштаби руйнувань і жертв, – сказала вона. – Це їхня спільна з путіним відповідальність перед Україною і її народом. Такою поведінкою росія загрожує не лише нашій державі. Мова йде про світову продовольчу, екологічну та енергетичну кризу, яка торкнеться усіх без виключення, в тому числі й саму росію».

Що має робити в такому випадку Україна і решта цивілізованих країн? На думку Ірини Верещук, світ має якнайшвидше побороти страх перед путіним, реально подивитися на події в Україні й прийняти кілька правильних рішень: дати нам зброю, посилити санкції, унеможливити фінансування і розвиток російської армії, а також привести на лаву підсудних посадовців, які приймають злочинні накази.

«Ці кроки врятують не лише Україну, а й увесь світ», – резюмувала Ірина Верещук.