burger

Ірина Верещук: Польща – це приклад справжньої солідарності

Опубліковано 4 Квітня 2022 року, о 17:30

Швидкі поставки Україні необхідних озброєнь – це питання виживання не лише нашої країни, але й усієї Європи. Про це нагадала очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук, відповідаючи на запитання журналістів польського телеканалу новин Polsat News.

Проте, позитивне вирішення українського запиту на зброю гальмується не лише  «євробюрократією». Не варто забувати про тривалу залежність ОПК багатьох держав ЄС від їхнього активного в недалекому минулому бізнесу з постачань озброєнь  режиму в рф.

– Я бачила дослідження, яке показує, що Німеччина була серед найбільших експортерів зброї до росії із 2015 року. Якраз тоді і розпочалася агресія рф щодо України, був анексований й окупуваний український Крим. Експортувала зброю росії на такому ж рівні і Франція. Не виключено, що із неї зараз вбивають українців, – прокоментувала ситуацію Віцепрем’єр-міністр.

Разом з тим, вона упевнена: українці в цій політичній боротьбі на міжнародній арені разом з поляками зможуть все ж отримати певні здобутки і показати приклад справжньої солідарності багатьом сусіднім європейським державам.

– Ми дуже вдячні прем’єр-міністру Польщі за підтримку, і за те, що він чітко назвав російську агресію геноцидом українського народу. Дякуємо за всі ті кроки, які наші польські партнери здійснюють, захищаючи Україну, справедливість і майбутнє нашої цивілізації, – наголосила Ірина Верещук.