burger

Ірина Верещук – до жителів “гарячих точок”: “Слухайте керівників ВЦА: дають сигнал – евакуюйтесь!”

Опубліковано 6 Квітня 2022 року, о 15:06

До мешканців Луганської,  Донецької  та частини Харківської областей звернулась  Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. В ефірі всеукраїнського телемарафону на каналі «Freeдом: UA» вона закликала їх уважно слідкувати за оголошеннями  голів ВЦА і – у разі оголошення евакуації – дослухатись до нього.

Ірина Верещук пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадові особи. Це був жест залізної волі нашої армії, влади і всього українського народу.

За її словами, ми всі маємо бути готовими, на жаль, до подальшого загострення.

“Треба негайно приймати рішення, якщо голова ВЦА – а, наприклад, Луганський голова ВЦА і Донецький вимагають  покинути й роблять все, щоб пройшли евакуації  і ми щодня це робимо. Треба робити,  тому що потім люди будуть під вогнем, їх будуть розстрілювати й нічого  не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь буде практично неможливо. Зі свого досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Звісно ж, частина Харківської області. Треба евакуюватися. Якщо є така можливість. А зараз ще можливість є”, – наголосила посадовиця.