burger

Ірина Верещук: Упродовж 6 квітня евакуйовано 4892 людини

Опубліковано 6 Квітня 2022 року, о 18:08

Про це повідомила Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, гуманітарними коридорами з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті та автобусах для евакуації до Запоріжжя сьогодні доїхали 3686 людей. З них з Маріуполя – 1171 людина.

2515 людей доїхали з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь та Гуляйполе.

Колона з 11-ти автобусів для евакуації мешканців Мелітополя і Токмака, яка сьогодні виїхала із Запоріжжя, зараз знаходиться на блокпосту окупаційних військ у місті Василівка. Рух по маршруту вони продовжать завтра зранку.

Також завтра зранку із Запоріжжя будуть направлені автобуси для евакуації людей з Бердянська.

З міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та селища Гірське в Луганській області сьогодні вдалося евакуювати 1206 людей.

«Ми кожного дня намагаємось прорватись до міста Маріуполь, проте окупаційні війська і їх керівництво у російській федерації блокують усі наші спроби і спроби міжнародних організацій»,- наголосила Віцепрем’єр-міністр.

За її словами, делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста мала всі необхідні погодження з боку російської сторони і України для проїзду до Маріуполя та евакуації людей. Проте, крім того, що їм не дали проїхати, вони були заарештовані угрупуванням так званої ДНР і утримувались майже добу за гратами.

«Але ми все одно будемо продовжувати прориватись в Маріуполь»,- запевнила Ірина Верещук.

На завершення Віцепрем’єр-міністр звернулася до жителів цього міста, а також – українців, що мешкають в інших заблокованих регіонах, та до керівництва та мешканців Херсону:

«Шановні маріупольці! Ми будемо робити все від нас залежне, щоб допомогти вам врятуватися. Працюємо також над коридорами у інші заблоковані громади для доставки туди гумдопомоги та евакуації людей,- розповіла Ірина Верещук.- Хочу декілька слів сказати, звертаючись до керівництва Херсону. Я знаю, що вам важко. Що інколи зневіра заважає думати раціонально. Я знаю, що є громади, які втомилися, які хочуть спокою і миру. Але цього хоче вся країна. Ми всі цього хочемо і прагнемо. Я звертаюся до громад та їхніх очільників: вірте, що ми переможемо! Знайте, що влада знає про ваші проблеми і робить усе, щоб їх було менше. Якщо нам сьогодні або вчора не вдалося відкрити гуманітарні коридори і завезти такий потрібний гуманітарний вантаж, то це не значить, що цього не трапиться завтра. Давайте будемо разом кувати нашу перемогу!» – закликала Віцепрем’єр-міністр України.