burger

Мінреінтеграції спільно з партнерами доправило гуманітарну допомогу до звільнених смт Іванкова та села Сукачі

Опубліковано 6 Квітня 2022 року, о 10:57

5 квітня, за ініціативи Віцепрем‘єр-міністра-Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук було доставлено гуманітарну допомогу для мешканців звільнених смт Іванків та села Сукачі, що на Київщині.

Доставлення гуманітарного вантажу було організовано Мінреінтеграції у співпраці з міжнародною благодійною організацією “Фонд Добра та Любові” та народною депутаткою України Ольгою Василевською-Смаглюк.

Київська обласна військова адміністрація сприяла безперешкодному переміщенню гуманітарного конвою по території області.

«Ми повинні зараз максимально забезпечити мешканців звільнених населених пунктів, де окупанти штучно створили гуманітарну кризу, усім необхідним. Щоб наші люди мали доступ до базових потреб та послуг. Це є одним із пріоритетних завдань, які стоять перед Урядом. Я дякую усім, хто долучився до збору і доставлення цього гуманітарного вантажу», – зазначила Ірина Верещук.

Відтак, 8 автомобілів доправили понад 16 тонн гуманітарної допомоги, яка складається із продуктів харчування та засобів гігієни.

Частину вантажу – індивідуальні набори для громадян – доставили безпосередньо по домівках. Окрему допомогу отримав жіночий психоневрологічний диспансер селища Сукачі.

Зазначимо, що відповідну допомогу залучено за координації Мінреінтеграції та у співпраці з Help Ukraine Center. Народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк забезпечила налагодження комунікації з місцевими жителями та вивчення їх потреб.

Своєю чергою, міжнародна благодійна організація “Фонд Добра та Любові” взяла на себе функцію довозу відповідної допомоги до Києва, фасування та її роздачу цивільному населенню смт. Іванків та села Сукачі.

Крім того, КНП ІСР “Іванківська районна лікарня” було передано 2 надсучасних швейцарських авто швидкої допомоги.

Нагадаємо, що 1 квітня у селищі Іванків Київської області було піднято український прапор. Населений пункт перебував в окупації з перших днів повномасштабного вторгнення рф.