burger

Ірина Верещук: «Допомогу отримають найбільш вразливі категорії громадян»

Опубліковано 7 Квітня 2022 року, о 10:13

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила про початок реалізації програми додаткової допомоги для вирішення нагальних проблем за місцем переміщення українських громадян.

«Міжнародна організація ЮНІСЕФ разом з українським Урядом напрацювали і прийняли постанову, за якою починає діяти програма додаткової допомоги для вирішення нагальних проблем за місцем переміщення українців, – сказала вона. – Ми розуміємо, що ви втратили житло, можливість нормально жити і зараз у вас є нагальні потреби, які треба задовольнити. Тому розміщення, отримання продуктів харчування, медикаментів, медичної допомоги – це все, що буде покривати, частково принаймні, ця програма».

Ірина Верещук уточнила, що програма буде розпочинати свою роботу для найбільш вразливих громадян, які дуже потребують такої допомоги. Це, наприклад, багатодітні сім’ї і сім’ї, де є діти з інвалідністю.

За її словами, в рамках реалізації програми право на додаткові виплати у вигляді грошової допомоги мають такі категорії населення:

–  сім’ї, де троє або  більше дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;

–  сім’ї з двома та більше дітьми, з яких принаймні одна дитина має інвалідність.

Виплата грошової допомоги здійснюється додатково, незалежно від отримання особами інших видів допомоги. У тому числі, виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Виплата грошової допомоги в рамках цієї програми здійснюється у розмірі 2220 грн на кожного члена сім’ї на місяць, не більше як для п’ятьох осіб. Виплата грошової допомоги здійснюється одноразово одним платежем із розрахунку на три місяці.

Для отримання допомоги один з повнолітніх членів сім’ї заповнює форму на отримання допомоги на офіційному веб-сайті ЮНІСЕФ, у тому числі засобами єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Зокрема, з використанням мобільного додатку «Дія» після технічної реалізації відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України.

«Ми закликаємо також долучатися інші міжнародні організації до спільної роботи з українським Урядом, щоб нашим людям ставало легше, щоб ми разом з вами ставали сильнішими, а Україна – все швидше і швидше рухалася до перемоги», – закликала Ірина Верещук.