burger

Міський голова Мелітополя повідомив про повернення захоплених окупантами евакуаційних автобусів

Опубліковано 9 Квітня 2022 року, о 16:04

В ефірі національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що евакуаційні автобуси, викрадені окупантами зі складу запорізької гуманітарної колони кілька днів тому, таки вдалося повернути.

Нагадаємо, що російські війська тоді не пропустили до тимчасово окупованого Мелітополя гуманітарний конвой, а також викрали допомогу разом із автобусами і фурами та вантажем у них. Російські військові погрожували водіям та змусили їх сісти в один автобус й повернутися назад. До рук злочинців потрапили такі необхідні мелітопольцям ліки, продукти.Про евакуацію мешканців також не йшлося.

Тепер, після двох діб утримання на міському заводі «Агат», що належить депутату від «Опоблоку» Євгену Балицькому і Галині Данильченко – самопроголошеній «виконувачці обов’язків мера» – автобуси передали українській стороні. У транспорт сіли 600 людей, які планували евакуюватись з Мелітополя.

Проте, як зазначає Іван Федоров, окупанти не дали колоні змоги заїхати у місто, тому вимушено люди, зокрема діти і старші особи, мали якось добиратися до виїзду з міста і там сідати в автобуси.

Зараз вони їдуть у Запоріжжя.