burger

Мінреінтеграції застерігає: триває активна фаза розміновування звільнених територій – бережіть себе!

Опубліковано 10 Квітня 2022 року, о 11:04

Військове вторгнення рф перетворило Україну в державу, що має одну з найбільших за площею замінованих територій у світі.  Увесь наш простір буквально нашпигований  вибухонебезпечними предметами, тисячі й десятки тисяч з яких ще не здетонували. Рівень небезпеки травмування або загибелі громадян через неправильне поводження з ними наразі надзвичайно високий.

Наголошуємо, що навіть вже звільнені території  певний час не будуть придатні до нормального життя. Сьогодні йде активна фаза розміновування територій: вибухонебезпечні залишки ракет та снарядів, протипіхотні міни, закладені ворогом,- все це вже зараз – жорстока реальність, яку не можна ігнорувати.

Вже повідомлялось, що за оперативною інформацією ДСНС, з початку широкомасштабного військового вторгнення піротехнічними підрозділами на території країни знешкоджено 43 тис. 376 вибухонебезпечних предметів та 417 кг вибухонебезпечних речовин, у тому числі 1 тис. 444 авіаційні бомби.

 

Для Вашої безпеки та безпеки ваших рідних Мінреінтеграції закликає:

 

1. Повертайтеся додому після офіційного дозволу державних органів та місцевої влади.

2. Не перебувайте у темних приміщеннях та не відкривайте нічого наосліп.

3. Ходіть лише перевіреними стежками та дорогами з твердою поверхнею. Не гуляйте лісами та полями.

4. При виявленні вибухонебезпечних предметів – відійдіть на безпечну відстань та повідомте спеціалістів за номером 101 або 102. Дочекайтеся приїзду спецслужб та не намагайтеся самостійно знешкоджувати загрозу.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробило інфографіку з найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами на території України та алгоритмом дій під час їх виявлення.

Запам’ятайте, як виглядає смертельна небезпека!

Бережіть себе!