burger

Обличчя розрухи: міста і села на лінії зіткнення та захоплені агресором

Опубліковано 12 Квітня 2022 року, о 20:40

Мешканці прифронтових та тимчасово окупованих територій позбавлені найнеобхіднішого: води, електрики, їжі. Житло – здебільшого пошкоджене чи зруйноване. Разом з російською агресією прийшла розруха. Отже – лише цифри. 

Станом на 12 квітня

Луганщина:

Відсутність світла, води і газу в Сєвєродонецьку та Гірському.

146,5 тис. споживачів без електроенергії. Знеструмлені 36 населених пунктів: 22 повністю, 14 частково.

Без газопостачання 38 населених пунктів: 31 повністю та 7 частково. Це 130,2 тис. абонентів.

Водопостачання відсутнє в Рубіжному, Попасній, Гірському, Сєвєродонецьку, частково в Лисичанську.

Запоріжжя:

Без електропостачання перебувають майже 23 тис. абонентів у 78 населених пунктах Запорізької області.

Через активні бойові дії немає можливості проводити аварійно-відновлювальні роботи на території обслуговування Гуляйпільських, Оріхівських та Василівських електромереж.

Без газопостачання майже 65 тис. абонентів у 78 населених пунктах області. Повністю відключені 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Відсутнє водопостачання у місті Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району. Через перебої з подачею електрики до артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи.

Повністю зруйновано або частково пошкоджено 420 домоволодінь.

Херсонщина:

Без електро- та водопостачання – 106 населених пунктів області, або 64,7 тис. осіб.

Без газопостачання – 18,6 тис. осіб.: Більшість з них в Станіславській ОТГ та 16-ти населених пунктах Бериславського району.

У більшості територіальних громад з перебоями працює зв’язок та Інтернет. Існує нагальна потреба в медикаментах, паливно-мастильних матеріалах, скрапленому газі та готівці.

Наразі повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях навести неможливо. У публікації використані дані з офіційних інтернет-сторінок та Телеграм-каналів обласних військових адміністрацій та їх керівників.

#stoprussia