burger

«Мінна безпека не без ПЕКа»: Мінреінтеграції спільно з видавництвом «Ранок» розмістили у відкритий доступ книжку для дітей про мінну безпеку

Опубліковано 14 Квітня 2022 року, о 14:10

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з видавництвом «Ранок» розмістили у відкритий доступ дитяче видання в вигляді коміксу «Мінна безпека не без Пека», яке розповідає про правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Наразі питання мінної безпеки для громадян є одним із найактуальніших, оскільки велика частина території нашої держави замінована. Діти – особлива аудиторія. Їм необхідні роз’яснення у доступній формі: що таке базові правила поведінки та як діяти в разі виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Сюжет книжки «Мінна безпека не без ПЕКа» допомагає максимально просто розкрити складну тему у вигляді коміксу. А правильні дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами, стають взірцем для наслідування.

Крім того, за QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео. Інтерактивність книжки допоможе в ігровій формі легше засвоїти матеріал.

Видання рекомендоване до читання маленьким українцям і їхнім батькам. Розміщені тут інформаційні плакати допоможуть краще запам’ятати, як слід діяти, знайшовши міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети.

Завантажити видання можна безкоштовно за посиланнями:

Дотримання правил поведінки в небезпечних ситуаціях може зберегти життя!