burger

Вогнище, каганець і військова комендатура – реалії російської окупації

Опубліковано 14 Квітня 2022 року, о 17:15

Саме так виглядає життя на тимчасово окупованих територіях кількох областей України після приходу «руського міра». Сьогодні – свіжі дані по Луганщині і Херсонщині.

Станом на 14 квітня 

ЛУГАНЩИНА

Без газопостачання залишаються 38 населених пунктів – 30 повністю та 8 частково. Загалом понад 109 тис. абонентів.

Знеструмлені 32 населених пункти – 20 повністю та 12 частково. Це понад 103,5 тис.споживачів.

В результаті руйнування водонасосної станції«Лісова дача» та пошкодження ВНС «ГТВ» та «Суміщена» південна частина Лисичанська залишилася без води. Відновити її постачання наразі неможливо через активні бойові дії.

За офіційними даними, понад 30 тисяч жителів Луганщини були змушені евакуюватисязі своїх домівок у безпечні регіони. Неофіційні цифри значно вищі.

В інші області України та за кордон виїхали майже 13 тис. дітей. У громадах, які тимчасово перебувають під контролем російських військ, наразі нараховується понад 160 шкіл. До війни там навчалися 22,6 тис. учнів. Нині навчальний процес зупинений.

ХЕРСОНЩИНА

Соціально-гуманітарна ситуація в області залишається складною. Електро- та водопостачання наразі відсутнє у 106-ти населених пунктахобласті. Загалом 64,7 тис. абонентів. Найбільше потерпають Херсонський та Бериславський райони, низка інших прифронтових населених пунктів.

Без газу залишилися 18,7 тис. осіб. Більшість з них – мешканці Станіславської об’єднаної територіальної громади та 16-ти населених пунктів Бериславського району.

Також зруйновані або пошкоджені 754 житлових будинки, десятки шкіл та дитячих садочків.

На базі місцевої школи Великокопанівськоїселищної територіальної громади окупанти створюють військову комендатуру, де розміщуватиметься 200 чоловік особового складу.

Звертаємо увагу, що в публікації використані дані, отримані з офіційних веб-ресурсів та наданіпрес-службами Луганської та Херсонської обласних військових адміністрацій. Оскільки бойові дії на територіях цих областей тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.