burger

Уряд спрямував перші 600 млн гривень на виплату допомоги вимушеним переселенцям

Опубліковано 18 Квітня 2022 року, о 19:07

Про це заявив у своєму відеозверненні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Держава продовжує виконувати всі соціальні зобов’язання з виплат пенсій, заплат, стипендій та субсидій. За словами Дениса Шмигаля, вже стартували програми підтримки тих людей, які нині перебувають в тимчасовий окупації, у прифронтових населених пунктах, тих, чиї міста нещодавно звільнили, і тих, хто вимушено покинув власну домівку. Приміром, на 5 млрд гривень вже закуплено продуктових наборів для міст прифронтової зони.

Уже вдалося спрямувати перші 600 млн гривень на виплату допомоги вимушеним переселенцям. Це виплати 2 тис. гривень дорослим і по 3 тисячі – на дітей або особам з інвалідністю. Відповідно до урядової постанови на них мають право зареєстровані ВПО. Окрім виплат від держави, найбільш постраждалі й незахищені українці зможуть отримати допомогу і від міжнародних гуманітарних організацій – ООН та ЮНІСЕФ. Уряд уже подбав про можливість її оформлення через портал «Дія».

-Також українцям, які опинилися у тимчасовій окупації чи оточенні, в повному обсязі продовжують нараховувати і виплачувати всі належні соціальні виплати. Продовжуємо компенсувати витрати на комунальні послуги для родин, які прихистили вимушених переселенців. І вже перші 200 млн грн виділили бізнесу, який наймає внутрішніх переселенців. Виплата у 6,5 тисяч гривень для часткової компенсації зарплат на кожного працевлаштованого переселенця. Стимулюємо брати таких людей на роботу, – сказав очільник Уряду.

Насамкінець Денис Шмигаль закликав українців підтримувати бізнес, особливо малих та середніх підприємців.