burger

Starlink продовжує працювати в умовах перевірки на сумісництво технологій

Опубліковано 19 Квітня 2022 року, о 13:40

Обладнання Starlink є надсучасним і раніше не використовувалося на території нашої країни. Відтак, при масовому його використанні всіма громадянами існують певні ризики. Зокрема, це може впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових та створювати додаткові труднощі під час передачі важливої інформації.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України разом з Нацкомісію, що здійснює регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку, вже проводить дослідження, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, що використовуються Starlink, може вплинути на роботу інших користувачів.

Щоб в умовах воєнного стану не зашкодити нашим військовим, зараз проводяться відповідні виміри – на сумісництво технологій.

Водночас на сьогодні є можливість використовувати термінали для доступу до інтернет-зв’язку від компанії SpaceX. В першу чергу забезпечені об’єкти критичної інфраструктури.

Своєю чергою, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій звернулося до Держспецзв’язку з проханням пришвидшити усі необхідні процедури та в найкоротші терміни забезпечити стійким інтернет-зв’язком Starlink усі регіони України.