burger

На межі життя і смерті: катастрофа міст і сіл окупованої Херсонщини

Опубліковано 22 Квітня 2022 року, о 20:44

На околицях Херсона регулярно лунають вибухи. Найбільш критична ситуація у населених пунктах, що межують з сусідніми областями. Майже всі села Бериславського району (Нововоронцовська, Високопільська, Великоолександрівська, Калинівська територіальні громади) та частина сіл Херсонського району (Чорнобаївська, Станіславська ТГ) – на межі гуманітарної катастрофи.

Станом на 22 квітня

ХЕРСОНЩИНА

Без електро- та водопостачання наразі понад 70 населених пунктів області (+2 частково). Загалом понад 37 тис. осіб. У Херсонському районі –

села: Правдине, Таврійське, Східне, Загорянівка, Олександрівка, Богданівка, Петрівка, Крутий Яр, Благодатне, Посад-Покровське, Барвінок, Зелений Гай, Копані, Солдатське. У Бериславському – населені пункти Високопільської, Калинівської сільських ТГ, також у селах: Дудчани, Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка, Золота Балка.

Через відсутність газопостачання потерпають 19,7 тис. осіб. Більшість з них в селищах Станіславської ОТГ та 16-ти населених пунктах Бериславського району.

Наразі з тимчасово окупованого Херсона виїхали понад 100 вчителів та понад 3 тис. учнів. Гуманітарних коридорів для евакуації немає через відсутність погодження з російської сторони. Тому люди виїжджають на свій страх і ризик. Схоже, окупанти поставили за мету повністю припинити діяльність наших гуманітарних ініціатив.

В публікації використані дані, отримані з офіційної Фейсбук-сторінки Херсонської обласної державної адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.