burger

Без світла, газу та води – обстріли не дають комунальникам налагоджувати життєдіяльність прифронтових територій

Опубліковано 25 Квітня 2022 року, о 19:46

Від самого початку російського вторгнення Запорізька область під постійними атаками окупантів. Вони не припиняються ніколи, змінюється лише їх інтенсивність. Наразі бойові дії активізувалися на східній ділянці – по кордону з Донеччиною. Ворог регулярні обстрілює Оріхів, Комишуваху та громади навколо них, зокрема, Степногірську.

Влада підтримує постійний контакт з людьми за лінією зіткнення. Органи місцевого самоврядування – хоч і в обмеженому обсязі, але виконують свої повноваження в правовому полі України.

Станом на 25 квітня.

ЗАПОРІЖЖЯ

Через пошкодження мереж, опор та обладнання без електропостачання залишилися 43,2 тис. абонентів у 122 населених пунктах:

  • Василівські електромережі –5,1 тис. абонентів;
  • Гуляйпільські – 11,8 тис.;
  • Оріхівські – 20,5 тис.;
  • Більмацькі – 5,8 тис.

Внаслідок активних бойових дій на території Пологівського району ситуація із енергозабезпеченням суттєво ускладнилася. Зокрема, нічні ворожі обстріли збільшили кількість знеструмлених споживачів Оріхівських мереж до 20,5 тис. Нових пошкоджень зазнали Більмацькі мережі, внаслідок чого без енергопостачання залишилися 5,8 тис. місцевих родин.

Проводити аварійно-відновлювальні роботи не має можливості через активні бойові дії та загрозу життю співробітників ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Без газопостачання залишилися 65,6 тис. абонентів у 83 населених пунктах області. Через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області подача блакитного палива припинена у 48 населених пунктах Бердянського та Мелітопольського районів.

Напередодні внаслідок обстрілів було пошкоджено розподільні газопроводи низького та середнього тиску в містах Токмак та Василівка. Крім того, ввідний газопровід середнього тиску було пошкоджено в с. Преображенка Пологівського району.

Призупинене війною газопостачання у населених пунктах області планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Водопостачання наразі відсутнє у місті Гуляйполе та прилеглих населених пунктах Пологівського району, а також смт Степногірськ та прилеглих населених пунктах Василівського району. Крім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без води залишаються деякі мешканці м. Пологи.

Внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району. Також в області повністю зруйновано або частково пошкоджено понад пів тисячі домоволодінь.

Звертаємо вашу увагу, що в публікації використані дані, отримані з офіційного сайту Запорізької обласної державної адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.

Фото: vikna.tv