burger

За межею життя: коли цілих будинків вже не залишилось, а майже вся область – без води

Опубліковано 26 Квітня 2022 року, о 16:53

На Луганщині російська армія майже не просунулася на фронті. Тому здобуває «чергові перемоги» над беззбройними мирними мешканцями, житловими масивами та інфраструктурою. Окупанти нищать навіть ті об’єкти, від яких залежить життєдіяльність окупованих територій так званої ЛНР.

Станом на 26 квітня.

ЛУГАНЩИНА

Минулої доби на території області було зафіксовано 17 обстрілів. В результаті запеклих боїв та потужних артилерійських атак найбільше постраждали Попасна, Рубіжне, Лисичанськ та населені пункти Гірської громади.

Тиждень тому російські окупанти залишили без електрики всю територію Луганщини, пошкодивши високовольтну лінію напругою 300 кВ. Світло зникло в тому числі у понад 200 тимчасово окупованих населених пунктах. А 25 квітня російська армія знеструмила нещодавно збудовану поблизу Кремінної електропідстанцію напругою 500 кВ.

Усунути пошкодження через інтенсивність бойових дій вдається не завжди. Виникає логічне, здавалося б, питання: навіщо руйнувати те, від чого залежить життя в тому числі на підконтрольній окупаційним військам території? Відповідь проста: окупантів жодним чином не цікавить доля регіонів – у тому числі і ТОТ, а тим паче – доля населення.

В результаті такої ось «деелектрифікації» по-російськи знеструмленими на Луганщині залишаються 36 населених пунктів. З них 24 – повністю та 12 –частково. Загалом – понад 91 тис. споживачів.

Напередодні внаслідок обстрілів були перебиті газопроводи в Лисичанську та Гірській громаді. Без газу потерпають 113 тис. абонентів у 46-ти населених пунктах.

Через пошкодження ліній електропередач знеструмлені насосні станції, які постачають воду до Сєвєродонецька та на об’єкти Попаснянського районного водоканалу. Критичні пошкодження водопостачальної інфраструктури в Рубіжному, Попасній та прилеглих селах. Таким чином, майже вся Луганська область наразі без води.

Натомість окупанти продовжують все рівняти з землею. В Новотошківці, до прикладу, взагалі не залишилося будинків. Підрахувати загальну кількість зруйнованих чи пошкоджених домоволодінь, а також інфраструктури наразі неможливо. В публікації використані дані, отримані від прес-центру Луганської ОДА та з офіційного Телеграм-каналу керівника Луганської обласної військової адміністрації.