burger

Руїни Маріуполя й попіл Авдіївки: тактика спаленої землі по-російськи

Опубліковано 27 Квітня 2022 року, о 20:12

Масовими обстрілами та авіаударами російська армія продовжує винищувати Донецьку область. Окупанти ведуть цілеспрямований вогонь по цивільним громадянам, житловому сектору та об’єктах життєзабезпечення. Днями потужні ракетні удари були спрямовані на Авдіївку. Постраждала Центральна міська лікарня, школа та житлові багатоповерхівки. Навести точну кількість руйнувань наразі не можливо. Але навіть приблизні цифри вражають.

ДОНЕЧЧИНА

Станом на 27 квітня

В результаті атак зазнали пошкоджень понад 65 тис. приватних і майже 3 тис. багатоквартирних будинків. Найбільше у Маріуполі – 61,2 тис. і 2,3 тис. відповідно. У Волноваській громаді пошкоджено або зруйновано щонайменше 75% житлового фонду. В Ольгинській громаді – 70%.

Втрати інфраструктури складають:

– 28 об’єктів водопостачання (без води 37 населених пунктів);

– 30 об’єктів електропостачання (без електрики 226 населених пунктів);

– 73 об’єкти газопостачання (33 населені пункти повністю без газу, ще 9 – частково);

– 87 культурних об’єктів (у тому числі, 20 бібліотек, 6 музеїв і 4 пам’ятники історії Другої світової війни);

– 122 освітні заклади (у тому числі, 55 дитсадків і 59 шкіл);

– 48 закладів охорони здоров’я;

– 8 котелень;

– 332 залізничні об’єкти;

– 22 мости.

Слід зауважити, що до цього переліку не включена інфраструктура Маріуполя та Волновахи, які росіяни знищили вщент. Однак навіть цей попередній підрахунок дає змогу оцінити катастрофічний масштаб руйнувань. Якнайбільшої шкоди ворог прагне завдати саме інфраструктурі. Тому цілеспрямовано б’є по критичних об’єктах.

У публікації використана інформація з офіційної Фейсбук-сторінки Донецької обласної державної адміністрації та дані з Телеграм-каналу очільника Донецької ОВА.